Memura yapılan zamdan memur ne kadar memnun? - Soru İşareti?

Son Dakika

Ana Sayfa Reklam

24 Ağu 2021

Memura yapılan zamdan memur ne kadar memnun?

 


Memura 23 Ağustos Pazartesi günü zam yapıldı. Yapılan zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şöyle açıkladı.


2022 ve 2023'teki memur zam oranlarını şöyle açıklandı:

2022 ilk 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon, ikinci yarısı için yüzde 7 artı enflasyon toplamda yüzde 12'lik bir artışı önerdiğimizi belirtmek isterim. 2023'ün ilk 6 ayında yüzde 8, ikinci altı ayında yüzde 6 zam yapılacak."


Yapılan zam açıklaması böyleyken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise zam hakkında İşçilerimizi üzmediğimiz gibi memurlarımızı da üzmedik açıklamasını yaptı.


Devlet büyüklerimizin yaptığı açıklamalar böyleyken, gerçekler ne acaba birazda onu tartalım.


Bir market alışverişinde en ucuz market fiyatlarına göre yağ fiyatları 70 TL. Evet düşünün 5 litrelik yağ fiyatı 70 TL, bir aile har ay bir yağ alsa evin temel ihtiyaçlarını karşılasa maaşın yarısı evin iaşe giderine harcanacak.  Bir kısmı da ev kirası için harcansa, geri kalan çocuklara harcasan, insanın elinde bir şey kalmaz. Çocuklara da temel ihtiyaçları alacaksın lüks bir şeye kaçmaya gerek yık yani. Bu zamlarla geçin geçinebilirsen.


Dolayısıyla beyler kendi çocuklarına yapamayacakları şeyleri gariban çocuğuna ailesine yapsın isteniyor.


Meclis’te en iyi yemekler ucuz şekilde yenirken, dışarda asgari ücretle geçinenler ise nasıl geçineceğin düşünmekte. Milletvekili, milletin vekili olması gerekliyken, millet; vekiline vekil oluyor. Beyler bütün partileri ayırt etmeksizin kendi ceplerini düşünürken garip yine garip…


Ortada KDV gibi bir şey var her şeyden kesiliyor. Devletin tepesindekiler iyi geçinsin diye sürekli vergi veriyoruz. Ve bu vergiler bizler bir şey olarak da dönmüyor.


Sürekli bir şeylerin vergisini ödüyoruz. Ev alırsın vergi, araba alırsın vergi, yediğin ceza da bile vergi var. Vergiler olmasa demek ki Türkiye yönetilemeyecek herhalde.


Bütün partilere tepkim var. Onlar iyi yaşayacak diye halka bu kadar yüklenmenin bir amacı yok. Ama suç bizde bunları başımıza çıkartan biziz. ‘Nasılsanız öyle yönetirsiniz’ diye bir söz var. Biz böyleyiz demek ki böyle yönetiliyoruz.


Eski kuşaklar biraz inatçı, kim tuttularsa yirllar boyuncu onun pişinde koşuyorlar. Mesela bir partiyi tutan kişi ömür boyu o partiyi oy veriyor ‘ben şucuyum’ diye. Halbuki böyle bir şey yok bu parti sana ne kadar hizmet ediyor, neler vaat ediyor, bunları görüp ona göre oy vermek gerekir.


Fakat Z kuşağında ümit var onalar biraz daha sorgulayıcı. Her şeyi sorgulayıp öyle iş yapıyorlar. İnşallah Türkiye’de bir şeylerin değiştiğini görürüz. En azından şu vergileri biraz indirirler de rahatlarız


Bir de bu Kamu-Sen, Memur- Sen yöneticileri yıllardır neden hep aynı kişiler. Bunlar niye değişmiyor. Yıllardır hep aynı simaları görüyoruz, inşallah arkıt bir şeyler değişir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1.Yapılan Yorumlar İncelenip Değerlendirilecektir Gerekirse Yasal İşlem Uygulanacaktır.
2.Herhangi Bir Ağır Söz Ve Küfüre Maruz Kalındığında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu MADDE 125 e Göre Cezalandırılacağı Dikkate Alınması dahilinde işlem yapılacaktır.