Dağlık Karabağ sorunu! Barış her zaman her yerde herkese lazım… - Soru İşareti?

Son Dakika

Ana Sayfa Reklam

5 Eki 2020

Dağlık Karabağ sorunu! Barış her zaman her yerde herkese lazım…



Neredeyse asırlık bir sorun olan Dağlık Karabağ’da savaş yine devam ediyor. Ermenistan popüler siyaset uğruna tekrar saldırmaya başladı.


 Ermenistan’ın popüler siyaseti bu sefer başına iş aldı. Azerbaycan bu sefer Karabağ sorununu kökten halletmek istiyor. Ermenistan her ne kadar dışarıdan destek bulmaya çalışsa da bu sefer istediğini yapamıyor.


Türkiye’nin Azerbaycan’ın arkasında kararlı durması dünya siyasetinin dengelerini de alt üst etti. Azerbaycan, bu sefer kararlı. Dağlık Karabağ sorununu kökten halledecek.


Fransa, Ermenistan’ın yanında olsa da Türkiye’nin kararlılığı karşısında fazla bir ses çıkaramıyorlar. Ayrıca, başka bir ülkede yani Türk veya Müslüman bir ülkede bu olay yaşansa Avrupa ülkeleri. İnsan hakları diye bağırır durur. Bu insan hakları savunucuları Azerbaycan Türkleri ya da Uygur Türkleri öldürülürken neredeler acaba.


Bu insan hakları niye Türk ya da Müslümanlara ülkelerin insanlarına bir şey olduğu zaman ses çıkarmıyor da Hristiyan bir ülkenin insanına bir şey olduğu  zaman ses çıkarıyor,


Bir insana bir şey olduğu zaman ırk ve dini tanımadan ses çıkarılırsa o zaman demokrasiden, insan haklarından bahsedilebilir.


Ulu önden Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’


Barış her zaman her yerde herkese lazım…


Ermenistan, diğer devletlerin şişirmesi ile aynı yolda devam ederse günü gelip kullandığı devletler onu yalnız başına bırakır. Bir an önce aklını başına alması gerekir.


Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan’ın yaptığı gibi Ermenistan’da diğer devletlerin gazına geliyor,


Yazar: Mehmet Ali Çakır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1.Yapılan Yorumlar İncelenip Değerlendirilecektir Gerekirse Yasal İşlem Uygulanacaktır.
2.Herhangi Bir Ağır Söz Ve Küfüre Maruz Kalındığında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu MADDE 125 e Göre Cezalandırılacağı Dikkate Alınması dahilinde işlem yapılacaktır.